Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:40:15 GMT

تور جاعلان کارت واکسن برای ضد واکسن‌ها

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۲۸۲۰

تور جاعلان کارت واکسن برای ضد واکسن‌ها

بررسی‌ها حکایت از ادامه فعالیت کاسبان کرونا دارد. متخلفان اغلب در تلگرام با راه‌اندازی کانال‌هایی با عناوین «صدور کارت واکسن کرونا»، «کارت دیجیتال واکسن» و «صدور کارت واکسن با تأییدیه وزارت بهداشت» کاسبی جدیدی را راه‌اندازی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: «ماجرای فروش کارت‌های جعلی دیجیتال واکسن کرونا با اعلام تکمیل واکسیناسیون کرونا برای مسافران اربعین ابعاد جدیدی پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه رئیس مرکز مدیریت شبکه بهداشت وزارت بهداشت بر پیگیری موضوع از طریق پلیس فتا و حراست دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها تأکید می‌کند اما بررسی‌ها حکایت از ادامه فعالیت کاسبان کرونا دارد. متخلفان اغلب در تلگرام با راه‌اندازی کانال‌هایی با عناوین «صدور کارت واکسن کرونا»، «کارت دیجیتال واکسن» و «صدور کارت واکسن با تأییدیه وزارت بهداشت» کاسبی جدیدی را راه‌اندازی کرده‌اند. آنها افرادی هستند که با گرفتن مبالغی اقدام به صدور کارت دیجیتال واکسن کرونا کرده و ادعا می‌کنند که به سامانه‌های الکترونیک وزارت بهداشت دسترسی دارند و کارت‌ها کاملاً معتبر و قابل ارائه حتی در مبادی خروجی کشورند. بررسی‌های ما در گفت‌وگوی تلگرامی با یکی از ادمین‌های این کانال‌ها نشان می‌دهد که کارت‌های دیجیتال بین ۵۰۰ هزار تا دو میلیون تومان به فروش می‌رسد و هزینه کارت واکسن نیز پس از دانلود کارت دیجیتال بارکددار از مشتریان دریافت می‌شود. اگر متقاضی کارت، تقاضای ثبت یک دوز واکسن در سال ۱۴۰۱ را داشته باشد، بابت هر دوز سینوفارم ۵۰۰ و هر دوز آسترازنکا ۸۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کند. آنها ادعا می‌کنند که کارت‌های صادرشده برای افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند، کارت اصلی و متصل به سامانه صدور کارت واکسن دیجیتال است.

این ادعا گمانه‌زنی‌ها نسبت به افرادی که از زیرمجموعه‌های وزارت بهداشت چنین تخلفاتی را انجام می‌دهند، پررنگ‌تر می‌کند. ادمین یکی از کانال‌های تلگرامی مدعی است که این افراد به یوزر و پسورد نیروهای شبکه بهداشت که اطلاعات افراد واکسینه‌شده را ثبت می‌کنند، دسترسی دارند. گرچه پیگیری‌های خبرنگار ما از معاونت بهداشت وزارت بهداشت درباره صحت و سقم این ادعاها بی‌نتیجه ماند و رؤسای هر دو اداره ایمن‌سازی و بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت و مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر اعلام کردند موضوع ربطی به زیرمجموعه معاونت بهداشت ندارد و مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت باید پاسخگو باشد. در همین زمینه دکتر زهرایی با این پرسش که در حال حاضر قیمت فعلی کارت‌های واکسن‌ جعلی چقدر است، به خبرنگار «ایران» گفت: موضوع مهمی است اما ارتباطی با بنده ندارد. او همچنین درباره کد رهگیری ویال‌های واکسن و اتصال کد یوآی‌دی به سامانه تی‌تک نیز عنوان کرد که پاسخ به این سؤال در حیطه مسئولیت ایشان نیست.

دسترسی ضد واکسن‌ها به کارت واکسن

فعالیت کلاهبرداران در فضای مجازی به‌ طور کاملاً سازمان‌یافته است. یعنی با ورود به یکی از این کانال‌ها به‌راحتی می‌توان به افرادی دسترسی پیدا کرد که در زمینه صدور کارت واکسن جعلی فعالیت می‌کنند؛ صفحه‌هایی که اغلب این کلاهبرداران اطلاعات کلی صدور کارت واکسن را در معرض دید بیش از ۱۷ هزار کاربر قرار می‌دهند و مابقی اطلاعات تکمیلی در بخش پیام‌های خصوصی به متقاضیان داده می‌شود. متقاضیان هم کسانی هستند که جزو گروه‌های ضد واکسن هستند و برای سفر یا تردد به محل کار نیاز به کارت واکسن دارند. همه اینها در شرایطی است که بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر حدود هشت میلیون نفر از گروه هدف هیچ واکسنی تزریق نکرده‌اند! گرچه کلاهبرداران شبکه وسیعی را در فضای مجازی تشکیل داده‌اند اما آن طور که دکتر مصطفی رضایی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت به «ایران» می‌گوید: «این افراد هیچ گونه دسترسی به سامانه‌ها و دیتاهای وزارت بهداشت ندارند و کارت‌های واکسن‌ همگی جعلی هستند.»

هر چند که دکتر رضایی در ادامه حرف‌هایش تأیید می‌کند که افراد ضد واکسن با همین کارت‌های فیک و جعلی از مبادی خروجی کشور رد می‌شوند به این دلیل که  کیوآرکد ثبت‌شده روی کارت‌های واکسن بررسی جامعی نمی‌شوند. او در ادامه از ورود وزارت اطلاعات برای برخورد قضایی با این نوع کلاهبرداران خبر می‌دهد.

متخلفان چگونه کار و کاسبی‌شان را در فضای مجازی به راه انداخته‌اند؟ خبرنگار «ایران» برای بررسی این موضوع در یکی از کانال‌های تلگرامی با ۱۷ هزار مخاطب عضو می‌شود. ادمین این کانال می‌گوید: «کار ما تضمینی، رسمی و حضرت عباسی است. اگر دروغ در کار باشد حواله ما به قمر بنی‌هاشم. بهتر از تضمین ما چیزی نداریم. کلیه روند اداری واکسیناسیون انجام می‌شود، پوکه معدوم می‌شود، بارکد آن در سیستم در کد ملی شما ثبت می‌شود، ولی تزریق صورت نمی‌گیرد.»

یکی از این کانال‌ها در تبلیغات خود تأکید کرده که این کانال برای مسافران اروپایی نیز کارت واکسن جعلی صادر می‌کند. «امکان ثبت دوز چهارم و پنجم واکسن آسترازنکا فراهم شد.» ادمین این کانال در پیام خصوصی به مشتریانش اعلام می‌کند: «سلام ثبت واکسن کرونا تا پنج دوز در سیستم وزارت بهداشت در خدمتم. با در دسترس بودن اثبات ثبت بیش از ۳۵ هزار نفر برای کاروان‌های زیارتی و سیاحتی و تورهای گردشگری و اقشار مختلف. باعث خشنودی است افرادی که قصد عزیمت به کربلای حسینی را دارند با فرستادن مدرک از تاریخ سفر خود ابتدا کارت دیجیتال ثبت‌شده در سیستم وزرت بهداشت را دریافت خواهند کرد. ان‌شاءالله فقط آسترازنکا.»

او همچنین درباره قیمت کارت‌های جعلی نیز توضیح می‌دهد: «آگهی‌ها با قیمت دو دوز واکسن سینوفارم بدون نیاز به تزریق با قیمت ویژه فقط یک میلیون تومان. ۲۴ساعت بعد از ثبت سفارش می‌توانید کارت خود را همراه با کیوآرکد در سامانه وزارت بهداشت تحویل بگیرید.»

گر چه ماجرای فروش کارت واکسن‌های جعلی از آذرماه سال گذشته نیز مطرح شد و وزارت بهداشت قول پیگیری آن را داده بود با این حال بساط متخلفان نه‌ تنها با گذشت ماه‌ها فعالیت برچیده نشده بلکه این روزها پیرو اعلام دبیر قرارگاه کمیته اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر ارائه خدمات با کارت واکسن از ۱۵ مردادماه و نیز رونق سفرهای زیارتی و مراسم اربعین داغ‌تر از پیش نیز شده است.

اخلال در برنامه واکسیناسیون ملی با صدور کارت‌های واکسن‌ جعلی

دکتر مصطفی رضایی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، در پاسخ به اینکه با توجه به ادعای ادمین این نوع کانال‌های تلگرامی، برخی از کارت‌های صادرشده به سامانه صدور کارت واکسن دیجیتال متصل‌اند، آیا این ادعا درست است، به «ایران» عنوان می‌کند: ثبت داده‌ها از طریق سامانه الکترونیک سلامت و مرکز مدیریت شبکه بهداشت انجام می‌گیرد و متخلفان هیچگونه دسترسی به سامانه‌ها و دیتاهای ما ندارند. چندین بار بررسی کردیم، کارت‌ها جعلی هستند. البته کارت‌های جعلی هیچ جایی بررسی جامعی نمی‌شوند. از طرفی به‌راحتی می‌توان کیوآر کد را کپی کرد. بنابراین باید بررسی شود که  کیو آر کد اصالت دارد یا خیر.

او با بیان اینکه تاکنون مواردی از تخلف نیروهای بهداشتی برای صدور کارت‌های واکسن جعلی به معاونت بهداشت گزارش نشده است، عنوان می‌کند: وقتی فردی برای تزریق واکسن به مراکز ما مراجعه می‌کند واکسیناتور کد ویال واکسن‌ها را وارد سامانه می‌کند و واکسن در سامانه ثبت می‌شود. تاکنون موردی به ما اعلام نشده که کسی برای ثبت صوری واکسن مراجعه و کارت واکسن دریافت کند. اگر فردی که واکسن دریافت نکرده کارت واکسن داشته باشد می‌توان با نمونه‌گیری خون وی، ایمنی فعال‌شده حاصل از واکسیناسیون را بررسی کرد.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه صدور کارت‌های واکسن‌ جعلی چه خللی در روند برنامه ملی واکسیناسیون کشوری ایجاد می‌کند، می‌گوید: جمعیت هدف مشمول واکسن که تمایلی به واکسیناسیون ندارند از طریق ارائه کارت‌های جعلی می‌توانند محدودیت‌های ناشی از تزریق‌نکردن واکسن را دور بزنند. همچنین هدف اصلی واکسیناسیون ایمن‌سازی عمومی است وقتی کسی واکسن نزده ولی با کارت واکسن جعلی محدودیت‌ها را نادیده می‌گیرد در واقع این هدف محقق نمی‌شود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کارت واکسن رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت صدور کارت واکسن کارت های واکسن دیجیتال واکسن کارت های جعلی کارت دیجیتال واکسن کرونا واکسن جعلی راه اندازی کانال ها واکسن ها ضد واکسن کارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۲۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • کارت سوخت رانندگان باطل می شود!
  • جزئیات اولین آزمون دکتری حرفه‌ای فیزیوتراپی اعلام شد
  • کارت سوخت این خودروها باطل می‌شود
  • جزییات اولین آزمون دکتری حرفه‌ای فیزیوتراپی اعلام شد
  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور